260 godina tradicije i kvaliteta

Video Poster

Beše mala zanatska radionica, na severnom delu Crkvene ulice, gde su stari pivari davne 1756. napravili prvo pivo. Kada su podigli čaše da nazdrave, da li su mogli da pretpostave da je to samo početak jedne priče koja teče više od dva i po veka.

Da li su sanjali da će njihova mala pivara, koja je obavljala transport bačvi konjskim zapregama u obližnja naselja, jednog dana postati vodeći proizvođač piva u Srbiji.

Dok su smišljali recepte, da li su mogli da zamisle da će se jednoga dana u našoj pivari praviti toliko različitih piva. Da će se pivo zvati Jelen, a da će se praviti sa različitim ukusima, bezalkoholno ili nefiltrirano.

Dok su punili prve buriće, koje su pravili pinteri tj. majstori bačvarskog zanata, da li su zamišljali kako će jednog dana vaša pivara postati deo jedne od najvećih svetskih pivarskih kompanija, Molson Coors Brewing Company.

Na tom istom mestu, na severnom delu Crkvene ulice, I dan danas, nalazi se njihova zantaska radionica. Zove se Apatinska pivara a danas slavi 260. godina pivarskog majstorstva, strasti i tradicije.

U to ime, želimo da nazdravimo sa vama.

Neka jednog dana, za 260 godina, neki drugi budući pivari i pivopije, napišu nešto o nama.

Živeli
Saznajte više na: http://www.apatinskapivara.rs